fbpx

Fradrag for tab på unoterede aktier og anparter

Hvis du ikke har indberettet dit fradrag for tab på unoterede aktier og anparter, så bør du gøre det nu. Det er nogle ærgerlige penge at gå glip af.

Danmarks mest glemte fradrag!

Dit selskab er gået konkurs. Du har i sin tid investeret en lille formue til selskabets kapital og det ser umiddelbart ud som om, at dine penge er gået tabt. Det er måske også rigtigt, men der er dog en lille trøst at hente. Du kan nemlig få et fradrag for dit tab på unoterede aktier og anparter svarende til det beløb, som du har tabt.

Når vi investerer i store børsnoterede selskaber, så bliver SKAT, som udgangspunkt, helt automatisk informeret om vores tab og gevinster på baggrund af indberetninger fra vores bank eller børsmægler.

Der er forekommer dog ingen automatiske indberetninger i forbindelse med investeringer i aktier og anparter i selskaber, som ikke er noteret på en børs. Det betyder, at du som udgangspunkt selv har ansvaret for, at informere SKAT om den økonomiske aktivitet, der forekommer i forbindelse med investeringen.

Du kan få fradrag for dit tab på anparter og aktier, men hvornår har du et tab?

Det har du for det første, når det selskab du har investeret i, lukker ned eller går konkurs. Har du eksempelvis investeret 125.000 kr. ved stiftelsen af et ApS, som senere lukker ned eller går konkurs, så har du tabt din investering på 125.000 kr. og det er lige præcis det tab, som du kan få et skattefradrag for.

Et tab kan også opstå, hvis du har solgt dine anparter, for mindre end det du selv har betalt for dem. Hver dog opmærksom på, at anparterne sælges til markedsværdien.

Hvis du har haft et tab, så skal det anmeldes til SKAT. Fradraget vil blive givet i din aktieindkomst og du vil herefter få udbetalt skatteværdien af tabet. Når tabet trækkes fra i din aktieindkomst, så betyder det, at du får 27% fradrag på de første 54.000 og 42% af alt derover (2019-tal).

Hvis du ikke allerede har indberettet dit fradrag, så bør du gøre det med det samme. Der er nogle ærgerlige penge at gå glip af.

Jeg kan naturligvis være behjælpelig med opgørelse og indberetning til SKAT. Kontakt mig i dag og hør mere om dine muligheder for fradrag.

Skatterådgiver
Thomas Damsgaard

Skattejurist

Tlf: +45 53871070

Email: Td@kevlaw.dk

Få hjælp til opgørelse og indberetning af dit fradrag for tab på anparter. Fra 3.000 kr.- inkl. moms.